Ten artykuł dotyczy opcji Widoczny na stronie publicznej w profilu instruktora. Po jej odznaczeniu instruktor nie jest widoczny w sekcji Instruktorzy na Twojej stronie publicznej ani w filtrze instruktorów w grafiku, ale pozostaje aktywny w systemie. Nie usuwa imienia i nazwiska instruktora z zajęć, cykli zajęć i wydarzeń, które prowadzi.
Jest to przydatne, gdy:
Instruktor pracuje tylko wewnętrznie
Instruktor prowadzi tylko jednorazowy warsztat i nie chcesz, aby był na liście instruktorów (jego imię i nazwisko nadal będzie widoczne przy samym warsztacie)
Osoba jest administratorem studia lub pracuje w recepcji i nie prowadzi zajęć
Jak ukryć instruktora?
Przejdź do Ustawienia > Instruktorzy i współprace i kliknij instruktora.
Odznacz Widoczny na stronie publicznej.
Kliknij Zapisz.
Instruktor pozostanie w pełni aktywny w systemie, ale nie będzie już widoczny w sekcji Instruktorzy na Twojej stronie publicznej ani w filtrze instruktorów w grafiku.
Nie możesz ukryć siebie. Gdy otworzysz własny profil, opcja Widoczny na stronie publicznej się nie wyświetla, więc musi ją odznaczyć inny Administrator Twojego studia.
Jak ponownie wyświetlić instruktora
Aby ponownie go wyświetlić, otwórz instruktora w sekcji Ustawienia > Instruktorzy i współprace, zaznacz Widoczny na stronie publicznej i kliknij Zapisz.
Ważne
Ukrycie instruktora:
Nie anuluje jego zajęć
Nie usuwa go z systemu
Nie wpływa na istniejące rezerwacje
Nie usuwa jego imienia i nazwiska z zajęć, cykli zajęć i wydarzeń, które prowadzi
Decyduje wyłącznie o tym, czy instruktor jest widoczny w sekcji Instruktorzy na Twojej stronie publicznej i w filtrze instruktorów.

