Dubbele klantprofielen bemoeilijken boekingen, communicatie en statistieken. Het is zaak om zorgvuldig te werk te gaan zodat u geen geschiedenis verliest.
Hoe u een dubbel profiel herkent
Identieke of sterk gelijkende contactgegevens (naam, e-mailadres).
Boekingen, bestellingen of passen verdeeld over twee profielen.
De meest voorkomende redenen voor dubbele profielen:
De klant boekt zonder in te loggen, voert het e-mailadres in met een typefout, en Zenamu maakt een nieuw record aan.
De klant registreert zich twee keer, telkens met een ander e-mailadres.
De klant heeft twee accounts — één via e-mail en één via Facebook-login, bijvoorbeeld.
Aanbevolen stappen voor oplossing
Zenamu heeft geen knop om twee klantprofielen samen te voegen of gegevens van het ene profiel naar het andere over te zetten. Wat belangrijk is, zet u handmatig over:
Zoek uit welk profiel de klant actief gebruikt — dat wordt het primaire profiel.
Bevestig bij de klant welk e-mailadres voortaan gebruikt moet worden.
Toegangen en tegoed overzetten: verwijder op het secundaire profiel de resterende toegangen of het resterende tegoed met Verlagen. Boek op het primaire profiel hetzelfde aantal bij met Aangepaste toegangen toevoegen of Aangepast tegoed toevoegen, tegen een prijs van 0.
Boekingen en bestellingen kunt u niet overzetten. Eerdere boekingen en bestellingen blijven op het profiel waarop ze zijn gemaakt. Komende boekingen annuleert u op het secundaire profiel; daarna schrijft u de klant opnieuw in via het lesdetail met Deelnemer toevoegen en kiest u de juiste betaling.
Lidmaatschappen kunt u ook niet overzetten. Een eenmalig lidmaatschap kunt u vanuit het beheer opnieuw aan het primaire profiel toevoegen (ook gratis) en op het secundaire profiel beëindigen met Lidmaatschap annuleren. Een doorlopend lidmaatschap kan alleen de klant zelf kopen, dus dat blijft op het profiel waarop het is gekocht.
Wees voorzichtig — verwijder het secundaire profiel pas als u het saldo en de komende boekingen hebt overgezet. Als u een klant verwijdert, worden de resterende toegangen en het tegoed definitief verwijderd en verschijnt de klant in de bestellingen als verwijderde gebruiker.
Controleer na de wijzigingen of u de klant eenvoudig kunt vinden en of het saldo en de komende boekingen op het primaire profiel staan.
Let op
Verwijder geen profiel zonder de gekoppelde boekingen, bestellingen en passen te controleren.
Overleg altijd eerst met de klant welk profiel het juiste is.
Controleer of het secundaire profiel labels of notities bevat die u wilt behouden.
Veelgestelde vragen
Wanneer kan ik het secundaire profiel veilig verwijderen?
Pas nadat u de resterende toegangen, het tegoed en de komende boekingen naar het primaire profiel hebt overgezet en de notities of tags hebt overgenomen die u wilt bewaren. Eerdere boekingen en bestellingen blijven op het secundaire profiel. Na het verwijderen staat daar een verwijderde gebruiker in plaats van de naam van de klant.
Gerelateerde artikelen
Klant in het beheerpaneel: van aanmaken tot eerste boeking
Klanten: een klantprofiel handmatig bewerken — gegevens consistent houden
Klanten: een profiel veilig verwijderen en wat u eerst moet controleren
