Zenamu face diferența între două tipuri de ștergere: ștergerea contului personal de utilizator și ștergerea profilului de studio (furnizor). Fiecare se șterge separat.
Ștergerea contului personal
Contul personal este contul Zenamu cu care vă conectați. Dacă îl ștergeți, pierdeți accesul la întreaga platformă.
Deschideți meniul profilului și faceți clic pe Cont utilizator. Derulați până jos și faceți clic pe Șterge contul personal.
Dacă sunteți fondatorul unui studio, trebuie mai întâi să ștergeți profilul de studio (vedeți mai jos) sau să transferați proprietatea către alt utilizator (vedeți Configurarea administratorilor studioului și transferul proprietății contului) și abia apoi puteți șterge contul personal.
Ștergerea profilului de studio
Profilul de studio poate fi șters doar de fondatorul acestuia. Ștergerea este permanentă și ireversibilă — toate datele operaționale vor fi eliminate definitiv.
Unde găsesc opțiunea de ștergere a profilului?
Accesați Setări › Pagina programului și deschideți fila Programul public. Derulați până în partea de jos a paginii, unde se află secțiunea Șterge acest profil. Faceți clic pe Șterge acest profil pentru a începe.
Alternativ, deschideți meniul profilului, faceți clic pe Cont utilizator și găsiți secțiunea Studiourile mele, cu lista studiourilor pe care le-ați creat. Faceți clic pe Șterge acest profil lângă studioul respectiv.
Ce trebuie să faceți înainte
Înainte de a șterge profilul, trebuie să:
Anulați abonamentul Zenamu (nu este necesar în perioada de probă și nici în planul gratuit Pachet pentru începători) — deschideți pagina Plan (pe computer, butonul Plan din bara de sus, lângă meniul profilului; pe telefon, Plan în meniul principal) și faceți clic pe Anulează abonamentul.
Anulați rezervările plătite online — toate rezervările viitoare achitate printr-o metodă de plată online (card, Google Pay, Apple Pay, PayPal) trebuie anulate manual.
Anulați rezervările confirmate de închiriere a spațiului — toate rezervările viitoare confirmate din Închiriere de spațiu trebuie anulate.
Anulați abonamentele recurente active ale clienților — anulați fiecare abonament recurent activ din detaliul lui în administrare.
Deconectați integrările de plată — deconectați Stripe Connect, PayPal și GoCardless din Setări > Plăți.
Deconectați integrările de marketing — deconectați Ecomail, SmartEmailing, MailerLite sau Mailchimp din Setări > Marketing și promoții.
Dacă vreuna dintre aceste condiții nu este îndeplinită, sistemul afișează fereastra Studioul nu poate fi șters cu lista pașilor care au mai rămas. Pentru plan, plăți și integrările de marketing, lista are linkuri către setările corespunzătoare.
Cum se desfășoară ștergerea
Ștergerea profilului se realizează printr-un asistent cu mai mulți pași:
De ce pleci? — alegeți motivul pentru care ștergeți profilul.
Rezervări active sau Beneficii active ale clienților (doar dacă există rezervări viitoare ori abonamente, credite, pachete de intrări sau vouchere active) — confirmați că rezervările vor fi anulate, că beneficiile se vor încheia și că vă asumați responsabilitatea pentru reglementarea obligațiilor față de clienți.
Eliminare permanentă a profilului — veți vedea un rezumat al tuturor consecințelor ștergerii și va trebui să introduceți domeniul profilului dumneavoastră, apoi să faceți clic pe Elimină permanent profilul.
Ce se întâmplă după ștergere
Profilul devine imediat inaccesibil publicului.
Toate rezervările viitoare sunt anulate.
Toate datele operaționale sunt șterse permanent (clienți, programări, comenzi, produse, consimțăminte semnate).
Angajații și instructorii primesc un e-mail despre încheierea activității profilului.
Clienții care au un cont Zenamu propriu primesc un e-mail cu informații despre beneficiile încheiate. Contul lor personal rămâne activ, iar dovezile de plată (chitanțele) le rămân accesibile.
Vă recomandăm să vă exportați datele înainte de ștergere.
Ce date se păstrează
Anumite date pot fi păstrate pe perioada necesară, în conformitate cu obligațiile legale, fiscale și contabile în vigoare. Detalii găsiți în Termenii de utilizare.
Contul personal rămâne activ
Ștergerea profilului de studio nu șterge contul dumneavoastră personal Zenamu. Puteți continua să îl folosiți, de exemplu ca client la alte studiouri. Dacă doriți să ștergeți și contul personal, faceți acest lucru după ștergerea profilului de studio (vedeți mai sus).

